Workshop

Workshop Smartlappen schrijven, zingen en uitvoeren

15-07-2017

ZWOLLE - Ooit gedroomd om je eigen smartlap te maken, maar je weet niet hoe te beginnen, het ontbreekt aan lef of je twijfelt over de tekst? Smartlappenfestival Zwolle heeft dé oplossing. In drie workshops kun je je eigen smartlap maken. En als je durft mag je de smartlap ten gehore brengen tijdens het Smartlappenfestival op zaterdag 4 november in de mooiste zaal van Zwolle: Odeon.

De drie workshops (tekst, melodie en presentatie) worden zaterdag 9 september overdag gegeven. Een workshop duurt ongeveer anderhalf uur. Je kunt zelf kiezen welke workshop je wilt volgen. Alle drie mag ook. Deelname (per groep of individu) kost 5 euro per workshop per persoon (een kooppie toch?). Voor koffie en thee wordt gezorgd. De workshops worden gehouden in het Papenstraattheater aan de Blijmarkt.
 
Selectie voor Smartlappenfestival
Voor het Smartlappenfestival op zaterdag 4 november zijn er op dit moment nog 6 plekken te vergeven (Er is plek voor 12 deelnemers). Mocht de animo voor de workshops of voor deelname aan het Smartlappenfestival te groot zijn, dan moeten we selecteren of loten.
 
Aanmelden
Aanmelden voor de workshops kan door een mailtje te sturen naar theatersmart@gmail.com. Ga ervan uit dat als je alle drie de workshops doet, je de hele zaterdag ‘onder de pannen’ bent.

Workshop 1: Blanco qua tekst of alleen fijnslijpen?
De workshop over de tekst wordt gegeven door Annemiek van Bussel. Zangeres, liedjeschrijver en meervoudig winnaar van het Smartlappenfestival. Zij helpt je graag; of je nu blanco qua tekst bent of je wilt je tekst nog wat fijnslijpen. Tijdstip: van 11.00 tot 12.30 uur. Zie ook www.annemiekvanbussel.nl.
 
Workshop 2: Een melodie die blijft hangen

De workshop over de melodie wordt gegeven door Erik Raayman. Erik is al sinds de oprichting van het festival - alweer 26 jaar geleden - aanvoerder van de begeleidingsband. Met de tekst onder de arm kun je samen met Erik gaan oefenen met zingen en repeteren. Hij kent zo ongeveer het volledige Neerlandse smartlaprepertoire, dus hij kan je zeker verder helpen met een goede melodie. Tijdstip: 13.00 tot 14.30 uur. Meer over Erik vind je hier: www.erikraaymanmuziek.nl.
 
Workshop 3: Een onvergetelijke act

De workshop over de presentatie neemt Ilse Horstman voor haar rekening. Als dramadocente, imitatie-Maxima, actrice en smartlappresentatrice weet ze precies wat ‘ werkt’ op het podium en wat niet. Ze geeft tips en bruist van de ideeën. Superhandig voor een ijzersterke podiumact. Tijdstip: 15.00 tot 16.30 uur. Kijk ook maar eens op www.uitgesprokenilse.nl.

Wie wordt Smartlappenkoning of -koningin van Zwolle 2017?
De voorwaarden om mee te mogen doen aan het Smartlappenfestival zijn eenvoudig. Je smartlap moet je zelf hebben geschreven, het mag op een bestaande melodie en in de tekst moet een lach en een traan voorkomen.
 
Kaartverkoop nog niet gestart
De kaartverkoop voor het Smartlappenfestival is nog niet gestart. We zijn nog aan het overleggen wat een geschikt moment is voor de start van de kaartverkoop. Houd de website in de gaten en like ons op Facebook!

Foto's

Fotograaf: Gerben Rink - www.gerbenrink.nl

Reageer via facebook

';